Nuoremman tyttären kummitäti oli meillä lastenvahtina ristipistotapaamisen aikana ja hän ystävällisenä (ja minua parempana kuvaajana) kohteliaasti lainasi kameraansa ja kuvaamistaitoaan, jotta voin näyttää edes pari juttua, mitä tuli tehtyä kamerattomana aikana. Aika tosin jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Ennen joulua tälle on kyllä tehtävä jotain, tai minä rupean lakkoon!

Mutta tässä siis kuvasia.

Tälläisiä pipoja on väännetty enemmänkin,  vasemmalla olevia tehty pari kappaletta, lisäksi yksi sinisenä ja kolme vaaleanpunaisena samaisesta langasta. Kaikki lasten nuppiin sopivia. Keskimmäinen pipo on esikoisen edustuspipa, josta hän tykkää paljon. Tein myös toisen kappaleen, kun ensimmäinen oli oikeastaan aavistuksen liian pieni ja 100 gramman kerästä oli jäämässä 57 gr yli. Toinen kipale täydellinen(?) ja lankaakin jäi kerästä ehkä noin 3 metriä. Vielä siitä saisi kukan virkattua...

Ja innostuin neulomaan lapasia lapsille. Harmaat on esikoisen peukulliset (osasin sen ihan ekalla), niiden vasemmalla puolella kuopuksen pitkä vartiset. Muut menossa lahjaksi/myyntiin. Ostin lankaa myös eri värisinä ja rupean jossain saumassa neulomaan niillä.

Näitä nukkekodintyynyjä on neljä kipaletta. Tai oikeastaan 2+2, siis kahdella eri kuviolla. Ainoastaan yksi on kasattu ja se näkyy alla. Pistely tehty ihanalla Vikky Claytonin pätkävärjätyllä silkillä, kangas tietenkin flobaa. Huomatkaa piskuiset nimikirjaimet alareunassa. Ajattelin olla tasapuolinen kahden tyttären äiti ja pistellä tytöille samanlaiset tyynyt. Mikä siinä on, että viimeistely meinaa viedä yhtä pitkään kun pistely? Tilataan yksi kappale vinksahtaneita viimeistelijöitä.

Ja tämä on se kirjamerkki, ostettu Violariumista. Huomatkaa lahjakas viimeistelemättömyys.

Vuoden 2009 tavoitteet edistyivät kuitenkin taas yhdellä, ei jää niin paljon rästiin ensi vuodelle.